Wespen

In het voorjaar ziet u de koninginnen een plaats zoeken waar zij een wespennest willen gaan bouwen. Dit kan dan nog niet worden verwijderd. Pas als een nest is voltooid en u regelmatige vliegbewegingen in en uit een nestopening ziet, is er sprake van een wespennest, dat kan worden verwijderd.
Zo’n nest bevat dan al snel 5 tot 10 duizend werksters die de koningin verzorgen en verdedigen.

Sluit daarom nooit de opening van een wespennest af, dit zorgt ervoor dat de werksters andere (meerdere) openingen gaan maken zowel in het nest zelf of bijv. in uw spouwmuur. Daarnaast worden de werksters agressiever en zullen sneller de neiging hebben om bewegingen in hun nabije omgeving te gaan aanvallen. Weet dat een wesp meerdere malen kan steken, geuren afgeven zodat ook de andere wespen uit het nest kunnen gaan aanvallen.

Ons advies: laat het verwijderen van een wespennest aan een professional over!

Help ik heb wespen!

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Chemische bestrijding vs niet-chemische bestrijding

Niet chemische bestrijding -dit verdient onze voorkeur- is alleen mogelijk als het een klein nest betreft, dat goed zichtbaar en goed bereikbaar is.

Voor de chemische bestrijding gebruiken meestal een poeder dat voor 99% uit talkpoeder met 1% insecticide.
Dit poeder wordt in de opening van het wespennest gespoten zodat het wespennest van binnenuit uitsterft.

De meest voorkomende wespennesten kunt u aantreffen in spouwmuren, op zolder, in de grond, in boomstronken; kortom overal waar de wespen een rustige, veilige en beschutte plek denken te hebben voor hun nest.

Ik heb last van wespen

In het wespenseizoen – grofweg van medio mei t/m medio oktober- maken wij voor de wespenbestrijding afspraken in tijdsblokken.

Wij weten nooit van tevoren hoe lang een bestrijding duurt en met wat voor omstandigheden wij te maken krijgen. Wel proberen wij zo veel mogelijk met uw wensen rekening te houden.

Bel of mail voor een afspraak 085 130 76 55 of info@hortensiushm.nl

© Copyright - Hortensius