Motmuggen

Een motmug is een klein dichtbehaard mugje, dat ook wel latrinevliegje wordt genoemd.

Het zijn zeer kleine insecten die maar 1 tot 5 mm groot worden. Ze zijn goed te herkennen aan hun behaarde vleugels, die groter zijn dan hun lichaam. In kleur variëren zij van grijs tot geelachtig en zwart.

Motmuggen treft u aan bij organisch afval, vervuild en troebel water of in vochtige organische materialen met schaduwrijke plaatsen.

Alleen een erkend adviseur kan u -ter plaatse- het beste advies voor een behandeling geven.

Help ik heb motmuggen!

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

In woningen komen motmuggen het meest voor in kruipruimtes waar de afvoeren van toilet, douche en/of wasbakken uitkomen. Doordat er lekkage aan leidingen is geweest en er een vochtige voedingsbodem in de kruipruimte is ontstaan, komen de motmuggen in grote getalen naar boven toe. Wij adviseren u eerst de lekkage te laten verhelpen en in zeer ernstige gevallen de vervuilde grond in de kruipruimte te laten afgraven en schone grond te laten aanbrengen, voordat de behandeling kan plaatsvinden.

Motmuggen kunnen bacteriën overbrengen via hun behaarde lichaam.

Na de gemaakte afspraak voor een behandeling tegen motmuggen, krijgt u van ons een formulier met daarop de bevestiging van de gemaakte afspraken, de voorbereidingen die wij u vragen te treffen en wat te doen na de behandeling.

Bel 085 130 76 55 voor het maken van een afspraak voor het oplossen van uw motmuggenoverlast.

© Copyright - Hortensius