Klustervliegen en grasvliegen

Een klustervlieg lijkt veel op de kamervlieg, maar is iets groter van formaat (8 mm)

Het is een bruingrijze vlieg die bedekt is met goudkleurige haren op de bovenzijde; de achterzijde is grijs.

Een grasvlieg is klein van stuk (3 mm), geel van kleur met 3 zwarte lengtestrepen aan de bovenzijde en heeft bijna geen haren.

Alleen een erkend adviseur kan u -ter plaatse- het beste advies voor een behandeling geven.

Help ik heb kluster of grasvliegen!

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Klustervliegen

In het najaar gaan de klustervliegen in grote zwermen op zoek naar een plek (een holle ruimte) in gebouwen of woningen om daar te overwinteren.  Gedurende de winterperiode vallen ze niet op, behalve bij een verstoring van de overwinteringsplek of plotselinge opwarming daarvan. In het voorjaar verlaten ze de overwinteringsplek om er meestal het aankomende najaar weer terug te komen.

Grasvliegen

Grasvliegen komen in het najaar samen, vormen grote zwermen vormen en strijken neer in een klimop of wingerd, die tegen de gevels van gebouwen groeien, met als doel in de beplanting of binnenshuis te overwinteren. Ook spouwen van hoge gebouwen worden vaak uitgekozen voor overwintering.

Grasvliegen kunnen ook via naden tussen de dakpannen gebouwen binnendringen.

Bestrijding van zowel kluster- als grasvliegen is maatwerk.

Dode vliegen zo snel mogelijk opruimen om ontwikkeling van tapijtkevers tegen te gaan.

Na de gemaakte afspraak voor een gras of klustervliegenbehandeling, krijgt u van ons een formulier met daarop de bevestiging van de gemaakte afspraken, de voorbereidingen die wij u vragen te treffen en wat te doen na de behandeling.

Bel 085 130 76 55 voor het maken van een afspraak voor het oplossen van uw gras of klustervliegenoverlast.

© Copyright - Hortensius