Houtaantastende organismen

Onder houtaantastende organismen verstaan wij houtworm, boktor en schimmels.

Alleen een erkend houtadviseur kan u -ter plaatse- het beste advies voor een behandeling geven.

Help ik heb een houtprobleem!

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Houtworm

Houtworm is een verzamelnaam voor verschillende in hout levende insectenlarven zoals de gewone houtwormkever, de bonte knaagkever (ook wel doodskloppertje genoemd) of de bonte knaagkever.
De larven van de kever boren gangen in het hout (het liefst in de zachtste delen) waarbij zij boormeel uit de gemaakte gaatjes gooien. Met het boren van de gangen beschadigen zij allerlei houten voorwerpen, houten constructies en/of vloeren.

Een inspectie door de erkend houtadviseur geeft u duidelijkheid over de aanwezigheid van houtworm en de behandelmogelijkheden.

Boktor

De larve van de boktor is vraatzuchtig en hebben voorkeur voor vuren- en grenenhout (bijv. dakcontructies).  Als u uitvliegopeningen ziet is de aantasting al geruime tijd bezig. Hiervoor is een professionele behandeling de enige oplossing.

Schimmels

Schimmels (ook wel zwammen genoemd) hebben hout, voldoende vocht, een goede temperatuur en zuurstof nodig. De meest voorkomende schimmels zijn oppervlakteschimmels en houtrotverwekkende schimmels (zoals bruinrot, witrot of zachte rot).

Henk Houtwormbestrijding op zolder van een boerderij
Houtwormbestrijding op zolder van een boerderij
Na de gemaakte afspraak voor een houtbehandeling, krijgt u van ons een formulier met daarop de bevestiging van de gemaakte afspraken, de voorbereidingen die wij u vragen te treffen en wat te doen na de behandeling.

Bel 085 130 76 55 voor het maken van een afspraak voor het oplossen van uw houtprobleem.

© Copyright - Hortensius